Vacature

Solliciteren op jobs in Veldhoven

Ben je op zoek naar jobs in Veldhoven? Het kan soms spannend zijn om te solliciteren op openstaande vacatures. Wij geven je daarom een aantal tips in dit artikel.

Maak een goede sollicitatiebrief

De eerste fase van je sollicitatie staat of valt met jouw sollicitatiebrief. Is dit een standaardbrief en is het duidelijk dat je dit naar meerdere bedrijven stuurt? Dan is de kans groot dat dit direct in de prullenbak belandt. Schrijf daarom een goede sollicitatiebrief die gericht is op de functie waarop en het bedrijf waarbij je solliciteert. Je hoeft niet steeds een nieuwe brief te schrijven, maar pas het wel aan op de functie en het bedrijf. Voeg hier ook een goede motivatie aan toe waarin je uitlegt waarom je op deze functie solliciteert en bij dit bedrijf wilt gaan werken.

Update je CV

Het is belangrijk je je CV goed up to date houdt. Ben je vergeten je laatste baan hierop te vermelden? Dan vraagt het bedrijf waar je solliciteert zich waarschijnlijk af waarom er zo’n gat zit tussen je laatste baan en deze sollicitatie. Ook is het goed om je CV voor elke functie waarop je solliciteert aan te passen.