Geen categorie

Instructeursopleiding BCO

Als je instructeur Brand, Communicatie en Ontruiming (BCO) wil worden, bestaan daar speciale opleidingen voor. G4S Training & Safety biedt hiervoor de Instructeursopleiding BCO aan die bestaat uit 10 dagen cursus en 2 dagen examen. Er zijn in Nederland slechts vier opleidingsinstituten die door het Nederland Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) zijn gecertificeerd om deze opleiding te geven. Omdat deze ook niet zo vaak gegeven wordt, is het verstandig je op tijd te informeren over de cursusdata en de beschikbaarheid van plaatsen.

Voorkennis Instructeursopleiding BCO

Als je de Instructeursopleiding BCO wil doen, hoef je niet in het bezit te zijn van een MBO of HBO diploma. Wel moet je een BHV diploma hebben dat niet ouder is dan een jaar en drie maanden. Een BHV diploma moet sowieso jaarlijks worden vernieuwd. Ook moet je fysiek in staat zijn om met blusmiddelen om te gaan. Denk hierbij aan poederblussers, schuimblussers en brandslanghaspels, maar ook aan blusdekens. Poederblussers en schuimblussers kunnen vrij zwaar zijn. Je moet deze wel kunnen optillen.

Certificaat Instructeursopleiding BCO

De opleiding bestaat uit tien lesdagen en twee examendagen. Je zult de lesstof wel ook thuis moeten bestuderen om voor het examen te slagen. Daar zul je zo’n zes uur per week mee bezig zijn. Na het afronden van de Instructeursopleiding BCO ontvang je een certificaat. Dit betekent dat je zelfstandig les mag geven over Brand, Communicatie en Ontruiming. Je kunt zo bijvoorbeeld je eigen personeel een cursus geven. Je wordt na het ontvangen van het certificaat ook geregistreerd bij het NIBHV als gecertificeerd instructeur. Als je jaarlijks een herhalingscursus doet, blijf je gecertificeerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *