Geen categorie

Account manager opleiding: alles wat je moet weten

Wanneer je erover nadenkt om accountmanager te worden, is het goed om te weten wat de functie precies inhoudt, maar ook wat je taken zijn en waar de focus vooral op moet liggen. Het volgen van de account manager opleiding stelt je in staat om je goed voor te bereiden op deze functie. Eerst is het belangrijk om de opleiding Administratief Medewerker te volgen; deze duurt 9 maanden. Vervolgens kun je aan de slag met de opleiding account manager. Je hebt dan al de basiskennis, maar je gaat je nog meer richten op de specifieke taken van een account manager.

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten die het bedrijf heeft. Je investeert in de relatie met klanten, denkt met ze mee en geeft ze advies. Een accountmanager is belangrijk voor de binding met klanten. Daarnaast ben je als accountmanager ook bezig met verkoop van diensten of producten. Zowel relatiebeheer als sales komen veel aan bod bij de functie van accountmanager.

Volgen van een account manager opleiding

Een accountmanager is werkzaam in diverse branches en sectoren: het is na de opleiding dan ook mogelijk om bij verschillende bedrijven aan de slag te gaan. Wanneer je de opleiding iets voor jou? Je moet niet alleen verstand hebben van verkoopplannen, maar ook product- en marktinformatie willen verzamelen en accounts in kaart brengen. Dit zijn werkzaamheden die je als accountmanager moet uitvoeren. Er is sprake van een breed takenpakket. Je kunt de opleiding tot accountmanager volgen op meer dan 50 locaties door heel Nederland.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *